Min pappa hade ryska rötter och jag minns att han lagade borsjtsj en gång när jag var liten. Jag minns den mörkröda färgen, den saltsötsyrliga smaken, gräddfilsklicken i soppan… Jag har med tio års mellanrum tagit mig samman och försökt återskapa underverket men för det mesta stått där med något som iofs varit rött men mest smakat kokt beta. 🙁
Men idag fick jag mitt tioårsryck igen! Jag googlade grundligt och fastnade för Elsa Billgrens recept, eftersom hon skrev på sin blogg att hon blivit frälst på borsjtsj efter att hon var i Ryssland. Det lät liksom förtroendeingivande tyckte jag och körde igång. Och efter en dryg timmes kokning och i ett kök som såg ut som en rödbetsmördare varit i farten stod jag där med min UNDERBARA soppa!! Äntligen! Den avnjöts med gräddfil och limpmackor och nu är jag fullständigt nöjd med livet…
Det röda guldet:
Kommenterat på Skilda.nu